de boeken van Leo Köhlenberg:

Leo Köhlenberg is in 1936 geboren in Wassenaar. Zijn muzikale start begon met een opleiding in piano, en hij werd op zijn elfde al gevraagd als organist. Later studeerde hij orgel op het Conservatorium in Utrecht. Leo Köhlenberg is ook altijd componist geweest. De vondst van de Nag Hammadi-geschriften in Egypte was belangrijk voor hem, op basis waarvan hij het Evangelium Veritatis schreef, dat in 2010 uitgevoerd is in Maastricht. Dat gaf hem ook de stimulans tot het schrijven van het boek Gnosis als wereldreligie, Leven en werk van Gilles Quispel, hoogleraar in Utrecht (2013). Bij de herdenking van de 100-jarige geboortedag van professor Quispel componeerde hij Musica Hermetica, voor alt, fluit, piano en cello.
Hoewel muziekinvulling belangrijk voor hem was, raakte hij ook betrokken bij de restauratie en het gebruik van oude instrumenten, met name clavecymbels.
Leo Köhlenberg werkte jarenlang bij het ministerie van Justitie. Hij was o.a. adviseur van de minister. Sinds zijn pensionering op zijn 56ste besteedt hij zijn tijd aan componeren, in samenwerking met Intrada Muziekuitgave te Heerenveen. Verder heeft hij contact met de beroemde klavecinist en organist Gustav Leonhardt in Amsterdam, die clavecymbel leerlingen naar hem toestuurt. Köhlenberg is ook bouwer van deze oude instrumenten.
Zijn nieuwe boek De Mens en het Al begint met de ‘Mens ontstaan uit de eeuwigheid’.
Contact met deze auteur

Van Leo Köhlenberg verscheen bij BoekenRoute:

“De Mens en het Al”
paperback/ gebrocheerd: € 17,95
In de tegenwoordige tijd, met alle technische mogelijkheden en het verzenden...

 

 

Leo Köhlenberg