de boeken van Leonardo Sciascia:

Leonardo Sciascia (1921-1989) werd geboren op Sicilië in de buurt van Agrigento, waar hij zijn carrière begon als leraar op een lagere school. Hij woonde vrijwel zijn hele leven in Palermo. In 1956 publiceerde hij zijn eerste roman, maar pas met zijn derde, De dag van de uil, uit 1961 (Serena Libri 1997) maakte hij naam.
Sciascia heeft een tiental romans en verhalen geschreven en vele essays. In zijn romans, vaak in thrillervorm, beschrijft hij sociale en politieke aspecten van Italië en vooral van Sicilië, waar maffia en corruptie onderdeel zijn van het dagelijks leven. "Ik ken de maffia, ik heb haar vanaf mijn geboorte ingeademd..."
Daarnaast schreef hij onder meer over de moord op de politicus Aldo Moro door de rode brigades (L’affaire Moro, 1978) en over het morele failliet van de wetenschap bij de ontwikkeling van de atoombom (La scomparsa di Majorana, 1975; ned. uitgave: De verdwijning van Majorana, Serena Libri 1998).
In 1975 werd zijn dadendrang te groot voor alleen het schrijverschap en stelde hij zich bij de gemeenteraadsverkiezingen van Palermo kandidaat voor de communistische partij. Van 1979 tot 1983 zat hij voor de radicale partij in het Italiaanse parlement.
Leonardo Sciascia is een van de grootste en meest gelezen Italiaanse schrijvers van deze tijd.

Contact met deze auteur

Van Leonardo Sciascia verscheen bij BoekenRoute:

“De dag van de uil”
paperback/ gebrocheerd: € 18,90
De dag van de uil is het verhaal van de botsing tussen een inspecteur van de...

 

“Candido”
paperback/ gebrocheerd: € 17,50
Candido is het verhaal van de schijnheiligheid in het Italië van de jaren vijftig....

 

“De dood van Raymond Roussel / Het theater van het geheugen”
ingenaaid: € 16,75
De gezondheid van de welgestelde monsieur Roussel, die onwaarschijnlijke hoeveeelheden...

 

 

Leonardo Sciascia

ingezonden mededeling: