de boeken van Chris Sommer:

Chris Sommer (1959) is een bevlogen goudsmid/ontwerper, die met zijn werk verscheidene prijzen en nominaties in de wacht sleepte.

Het ontwerpen en maken van sieraden fascineert hem al op jonge leeftijd en de vakopleiding in Schoonhoven is destijds dan ook een logische keuze. In 1980 vertrekt hij voor zijn stagejaar naar Vancouver, Canada. Daar blijft hij uiteindelijk acht jaar en werkt samen met diverse goudsmeden. Deze periode is van groot belang voor zijn vaktechnische ontwikkeling.

In 1988 keert hij terug naar Nederland om in Noordeloos een eigen atelier (Atelier Chris Sommer) te beginnen. Samen met zijn vrouw Sonja runt hij daar zijn atelier. Chris en Sonja hebben drie kinderen.

In zijn ontwerpen zoekt hij naar het optimum van eigentijdse vormgeving in klassieke materialen zoals 18 karaats goud, platina, edelstenen en parels. Zo verbindt hij heden en verleden, met blijvende schoonheid en zeggingskracht.
Sieraden ontwerpen en maken heeft nog steeds zijn hart en zich daarin te blijven ontwikkelen is een voortdurende uitdaging die hij met veel plezier aangaat.
Contact met deze auteur

Van Chris Sommer verscheen bij BoekenRoute:

“Meesterschap”
gebonden: € 29,95
Iedere man of vrouw is een kunstenaar, die een meesterwerk creëert door zijn...

 

 

Chris Sommer