de boeken van Paul Donders:

Paul (1957) heeft een passie voor mensen en ziet het als een voorrecht om professionals en leidinggevenden te inspireren hun unieke talenten te ontdekken en tot het volle potentieel te ontwikkelen.

Hij is één van de oprichters van xpand, en sinds 1987 een drijvende en leidende kracht binnen de organisatie. Zijn bedrijf is in tien verschillende landen vertegenwoordigd, met in totaal 120 trainers en consultants. Paul is een inspirerende spreker, een gevestigd strategisch adviseur, en schrijver van meerdere leiderschapsboeken. Zijn nieuwste boeken, Meesterschap en Veerkracht, zijn voor een breder publiek geschikt.

Paul begon in 1977 met zijn studie architectuur in Duitsland en sloot zich aan bij een studentenvereniging. Hij werkte en studeerde af in Dortmund. Na zijn studie werkte hij acht jaar als architect in Duitsland. Zo leerde hij alle facetten van het vak kennen en waarderen. Het werd hem echter steeds duidelijker dat hij meer in mensen en hun interactie geïnteresseerd was, dan in de gebouwen die hij voor hen en om hen heen ontwierp.

In 1986 namen hij en zijn vrouw, Sylvia, een sabbatical van zes maanden. Ze vertrokken naar Hawai, waar hij de eerste drie maanden leiderschap en communicatie studeerde aan een universiteit en de laatste drie maanden werkte op het prachtige Big Island. Daar kwam hij tot de conclusie dat architectuur een prima basis was om aan een nieuw vakmanschap te bouwen; een vakmanschap als trainer en consultant op het gebied van leiderschapsontwikkeling.

In 1998 keerden ze terug naar Nederland, om verder te bouwen aan hun internationale bedrijf xpand.

Paul is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Hoornaar. Hij geniet meer dan ooit tevoren van zijn vak.
Contact met deze auteur

Van Paul Donders verscheen bij BoekenRoute:

“Meesterschap”
gebonden: € 29,95
Iedere man of vrouw is een kunstenaar, die een meesterwerk creëert door zijn...

 

“Veerkracht”
paperback/ gebrocheerd: € 14,95
Veerkracht is de vaardigheid van een persoon om met uitdagingen, veranderingen...

 

 

Paul Donders