de boeken van Dirk Bercks:

Dirk Bercks werd in 1974 in Bardenberg bij Aken (Aachen in het Duits) geboren.

Hij woont in Keulen (Köln dus) en werkt als klassenleraar op een school in Linnich. Het liefst geeft hij les in kunstzinnige vorming (tekenen). Als je hem vraagt waarom, antwoordt hij: "Omdat ik dan mijn enthousiasme voor het tekenen aan de volgende generatie kan doorgeven." Persoonlijk denk ik (Margot van Aanholt, zijn uitgever), dat dat een smoesje is. In die lessen kan hij gewoon lekker met zijn hobby bezig zijn...

Dirk tekent al zo lang als hij zich dat kan herinneren. Hij heeft een heel eigen stijl gevonden. Misschien is dat wel zo, doordat hij nooit een speciale opleiding gevolgd heeft. Dirk is dus autodidact.

Bij Dirk Bercks ontstaan eerst de tekeningen en de verhalen schrijft hij er later bij. Hij denkt dus in plaatjes en niet in woorden. Eigenlijk is hij dus een schrijvende illustrator.

Nu kunnen alle kinderen van Dirk's talent genieten en niet alleen zijn leerlingen. Ze zullen beslist zin krijgen om zelf te gaan tekenen. De kinderen al hebben kunnen kennismaken met de tekeningen, kregen in ieder geval inspiratie de figuren na te tekenen en er zelf nieuwe bij te bedenken. Zo ontstaan dan ineens ontelbare nieuwe verhalen. En dat is nu precies wat we graag willen: dat kinderen hun eigen creativiteit ontdekken en verder ontwikkelen.

In de boeken in de serie "Co-productie!" mogen kinderen meeschrijven en meetekenen. Tegelijkertijd kunnen ze belangrijke thema's overdenken, waarmee ze zelf te maken hebben.

Dirk's eigen inspiratie doet hij o.a. op tijdens zijn reisen. In zijn vakanties trekt hij er graag op uit.
Contact met deze auteur

Van Dirk Bercks verscheen bij BoekenRoute:

“Ruzie in de bloempot”
gebonden: € 14,95
Een kleine kever woont in een bloempot. Een andere kever deelt deze bloempot...

 

 

Dirk Bercks