de boeken van Bernadette Boebel:

Bernadette Boebel (je spreekt dit uit als Beubel!) werd in 1982 in Duitsland geboren en heeft een oudere broer en een oudere zus. Ze groeide op in Wörth, vlakbij Karlsruhe en de Franse grens.

Haar ouders namen de kinderen regelmatig mee naar tentoonstellingen of naar het theater. Omdat haar moeder kunstenares is, leerde ze ook al jong allerlei technieken en materialen kennen. Bernadette kon naar hartelust experimenteren.

Op school waren haar lievelingsvakken Duits, kunstzinnige vorming en natuurkunde. In de vakanties nam deel aan allerlei vakantie-activiteiten, die in de buurt georganiseerd werden. Dat vond ze zo leuk, dat ze zelf een opleiding tot jeugleider volgde toen ze 16 jaar was.

Bernadette speelt basketbal en suist graag op haar inlineskates door de omgeving. Ook gaat ze heel graag "de stad in"...

Het was al snel duidelijk, dat Bernadette zich met vormgeving bezig wilde houden. Ze studeert dan ook Grafisch Design en Communicatiedesign aan de Hochschule für Gestaltung in Karlsruhe.

Hier ontstond ook haar eerste boek, waarvoor ze zowel tekst als illustraties bedacht. In scholen, waar het boek voorgelezen werd, bedachten kinderen spontaan allerlei nieuwe mogelijkheden voor de raket om zich te veranderen. Haar werk inspireert. Het is een abc-boek, maar niet op de traditionele manier.

In voorbereiding:
een getallenboek
een boek met rekenspelen
Contact met deze auteur

Van Bernadette Boebel verscheen bij BoekenRoute:

“Als raketten dromen... een abc”
gebonden: € 14,95
In dromen is van alles mogelijk. Zo droomt de raket in dit boek hoe hij zichzelf...

 

“Als raketten dromen... een abc”
gebonden: € 14,95
In dromen is van alles mogelijk. Zo droomt de raket in dit boek hoe hij zichzelf...

 

 

Bernadette Boebel