de boeken van Margot van Aanholt:

Margot van Aanholt werd in 1958 in Vianen geboren. Ze verhuisde als kind regelmatig, maar kwam steeds weer op dezelfde plekjes terecht.

Jarenlang werkte ze met heel veel enthousiasme als juf en remedial teacher in Ede en Blaricum. In 1997 verhuisde ze naar Stutensee, bij Karlsruhe in Duitsland, om les te geven aan een Europese school.

Ze vond en vindt het fijn om er steeds iets bij te leren en nieuwe dingen te ontdekken. Zo studeerde ze Nederlands, volgde een opleiding tot remedial teacher, een opleiding om alles over boekhandel en uitgeverij te leren, haalde een ondernemersdiploma en leerde Frans in Grenoble en Italiaans in Perugia. Daarnaast volgde ze allerlei korte cursussen.

Ook in haar vrije tijd zocht en zoekt ze naar creatieve uitdagingen. Ze presenteerde programma's voor een ziekenomroep, was lid van een toneelvereniging of hielp mee in een bibliotheek. Ze volgde ook allerlei creatieve cursussen van tekenen, schilderen en boetseren tot boekbinden (ja, boeken komen altijd terug). En natuurlijk leest en schrijft ze veel.

Margot begon uitgeverij die blauwe GiRAFFE, omdat ze weet dat beeld en tekst voor ons nieuwe werelden kunnen openen. Door boeken leren we dingen kennen, die we in het dagelijks leven misschien niet tegenkomen. Zo kunnen we met plezier van alles en nog wat ontdekken en ons ontwikkelen. Creativiteit in woord en beeld zijn voor Margot heel belangrijk bij de keuze van de boeken, die die blauwe GiRAFFE publiceert. Dat moet in de boeken zitten, maar ook door de boeken worden uitgelokt. En een beetje nadenken over de thema's mag ook best....

De eerste boeken verschenen in 2004. Verlag die blaue GiRAFFE in Duitsland ontstond tegelijkertijd en de eigen producties verschijnen dus ook in het Duits.

Een verhaal over een blauwe giraffe kon ze natuurlijk alleen zelf schrijven... Ook bij het ontstaan van de andere boeken heeft ze zich heel erg met de inhoud bemoeid. Hoe is het ook al weer? Eens een juf, altijd een juf...?

In voorbereiding:
nieuwe avonturen over de blauwe giraffe, het roze varkentje en het gele draakje... een boek over getallen, in samenwerking met Bernadette Boebel... een boek met getallenspellen en verhalen over een kikkerstad... het blauwe-giraffe-club-magazine...
Contact met deze auteur

Van Margot van Aanholt verscheen bij BoekenRoute:

“Ruzie in de bloempot”
gebonden: € 14,95
Een kleine kever woont in een bloempot. Een andere kever deelt deze bloempot...

 

“Gaan we al?”
gebonden: € 14,95
Knuffeldieren praten niet, ze bewegen zich niet en ze beleven geen avonturen....

 

“Gaan we al?”
gebonden: € 14,95
Knuffeldieren praten niet, ze bewegen zich niet en ze beleven geen avonturen....

 

“Als raketten dromen... een abc”
gebonden: € 14,95
In dromen is van alles mogelijk. Zo droomt de raket in dit boek hoe hij zichzelf...

 

“Universele Verklaring van de Rechten van de Mens”
gebonden: € 17,50
De bonte tekeningen van William Wilson illustreren niet alleen de tekst, maar...

 

“Hoe de olifant een giraffe werd”
spiraal: € 9,95
Dit boek is geen boek in de traditionele zin van het woord. Jarenlange observatie...

 

“Hoe de olifant een giraffe werd”
spiraal: € 9,95
Dit boek is geen boek in de traditionele zin van het woord. Jarenlange observatie...

 

“Bij muis thuis”
gebonden: € 12,50
In de boeken over de familie Muis is veel te zien en er valt veel te praten....

 

“Muis buitenshuis”
gebonden: € 12,95
In het tweede boek over de familie Muis is het zomer. Net als iedereen, willen...

 

 

Margot van Aanholt