de boeken van William Wilson:

William Wilson werd in 1952 in Tours, Frankrijk, geboren. Zijn moeder is Française en zijn vader komt uit Togo.

Hierdoor is direct al duidelijk dat deze kunstenaar zich beweegt tussen Europa en Afrika. Hij kent de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee continenten uit eigen ervaring.

Toen hij 18 was, begon William filsosofie en etnologie te studeren. Tegelijkertijd ontdekte hij de wereld van de kunst en de kunstenaars. Dit is een wereld, die hij nooit meer verlaten zou.

William Wilson ontdekte de kleur en de tekening. Op dit gebied is hij een ware ontdekkingsreiziger. Hij is een nomade, die zich van de ene naar de andere pool begeeft, die wereld en het universum verkent en daarbij tegenstellingen opzoekt en met elkaar verbindt.

Hij is een vrolijke, maar toch serieuze zwerver; iemand die zowel van de ingetogenheid als van de kracht van kleuren houdt, van de logica en het irrationele. Hij is iemand, die kan bruisen van energie, maar ook gevoeligheid kan uitdrukken.

William werkt op doek en papier en heeft een voorliefde voor pastels. Ook décors, kostuums, assemblages en gravures maken deel uit van zijn oeuvre.

Als echte wereldburger exposeert hij in Europa, Afrika en de Verenigde Staten.
Contact met deze auteur

Van William Wilson verscheen bij BoekenRoute:

“Universele Verklaring van de Rechten van de Mens”
gebonden: € 17,50
De bonte tekeningen van William Wilson illustreren niet alleen de tekst, maar...

 

“Universele Verklaring van de Rechten van de Mens”
gebonden: € 17,50
De bonte tekeningen van William Wilson illustreren niet alleen de tekst, maar...

 

 

William Wilson