de boeken van Peter de Lint:

Gepensioneerd dierenarts Peter de Lint (1947) kan úren smakelijk vertellen over markante cliënten en hilarische belevenissen in zijn dierenartsenpraktijken in het Veluwse Epe (28 jaar) en het Spaanse Albir (12 jaar). Maar ook over de kennis van zaken die hij in al die jaren heeft vergaard.

Peter de Lint ging na een jaartje Canada in 1972 werken in de dierenartsenpraktijk die zijn vader in 1932 aan de Quickbornlaan in Epe was begonnen. Hij bezocht veehouders op locatie en ontving huisdiereneigenaren in de praktijk, waarvan de huidige Dierenklinieken Epe-Heerde een voortzetting is. Vooral in het buitengebied ontmoette hij de kleurrijkste figuren, die hem altijd wel een mooi verhaal opleverden.
Begin jaren 70 waren Peter en zijn vrouw Marieke op vakantie op Mallorca en droomden ze van een eigen praktijk daar. Begin deze eeuw besloten ze hun droom werkelijkheid te laten worden. Niet op het bloemeneiland, maar aan de Costa Blanca, in een plaatsje 10 kilometer ten noorden van Benidorm, waar veel landgenoten wonen. Hun eerste maanden daar zouden goed geweest zijn voor een hilarische aflevering van de populaire tv-serie ‘Ik vertrek’. Maar het kwam allemaal toch nog goed en ze bouwden er de bloeiende praktijk ‘De Quickborn’ op, die ook veel Engelsen, Belgen, Duitsers en zelfs Spanjaarden met hun huisdier op bezoek kreeg.

Ze begonnen er in een tijd waarin Spanjaarden hun hond nooit uitlieten maar aan de ketting legden en er bijkans meer zwerfkatten dan mensen waren. De Lint zette zich onder meer in om, samen met fanatieke Nederlandse en Engelse dierenbeschermers, het zwerfkattenprobleem met succes te lijf te gaan. Inmiddels is het klimaat voor honden in Spanje ook wettelijk veranderd; een dier is er niet langer een voorwerp maar een levend wezen en op dierenmishandeling staat een gevangenisstraf van enkele jaren.
Contact met deze auteur

Van Peter de Lint verscheen bij BoekenRoute:

“Dat doet-ie anders nooit!”
paperback/ gebrocheerd: € 19,95
Dierenarts Peter de Lint bundelt zijn mooiste verhalen Gepensioneerd dierenarts...

 

 

Peter de Lint