de boeken van Leonore Pulleman:

Leonore Pulleman-Hendriks kreeg de liefde voor taal en schrijven mee van haar ouders. Na een start als medisch secretaresse studeerde ze Informatie- en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Na de geboorte van haar eerste kind begon ze met het schrijven van korte verhalen. Ze boekte successen bij diverse schrijfwedstrijden en uitgeverij Averbode gaf drie kinderboeken van haar uit.

Het vrije schrijven maakte plaats voor zakelijk schrijven en in 2005 startte Leonore een tekstbureau, zie www.pullemancommunicatie.nl. Leonore schrijft sindsdien onder meer interviewartikelen en teksten voor bijvoorbeeld folders, websites, jaarverslagen en magazines voor een divers bestand aan opdrachtgevers. Ze schreef diverse managementboeken voor Kluwer/Vakmedianet. Ook geeft ze schrijfcoaching en verzorgt ze (eind)redactie.

Sinds enkele jaren blogt Leonore over schrijven en taal. Gewoon omdat ze het leuk vindt om te puzzelen met taal. Vaak schrijft ze met een knipoog. Daarom heten de oorspronkelijke blogberichten ook ‘Glimlachjes’. Vijftig van deze glimlachblogs zijn nu gebundeld in dit boek.

In haar nieuwste project schrijft ze een jaar lang elke dag een blogbericht over planten en tuinieren, haar andere passie. (Lees mee op www.365dagenproject.nl/anders en zoek op ‘Leonore Pulleman’.) Er liggen nog volop ideeën voor nieuwe schrijfsels op de plank.
Contact met deze auteur

Van Leonore Pulleman verscheen bij BoekenRoute:

“Gewoon blijven schrijven”
paperback/ gebrocheerd: € 12,50; e-Boek (PDF): € 4,95
Niets kan de gemoederen zo verhitten als taal. Niet eens de inhoud maar de...

 

 

Leonore Pulleman