In het nieuws een selectie

Vrijwel dagelijks komen boeken in het nieuws. Hier een selectie, zo actueel mogelijk.
Suggesties voor deze rubriek graag per mail naar redactie at boekenroute punt nl, of via het contact formulier.

Klik op de titel of de voorkant van het boek om direct te bestellen.

  de Volkskrant, Sir Edmund/Boeken - zaterdag 23 september 2017


Het regent in de trompetten
Pierre Kemp
paperback/ gebrocheerd: € 19,95
Bij zijn vijftigste sterfdag verschijnt ook eindelijk weer een bloemlezing uit Kemps gedichten die muzikaal, geestig en altijd kleurrijk zijn. Daarnaast is het te danken aan Wiel Kusters dat het Bonnefantenmuseum nu voor het eerste een expositie heeft ingericht met de studies, schetsen en werken op papier ven de jonge Pierre Kemp.


  de Volkskrant, Sir Edmund/Boeken - zaterdag 16 september 2017


Het samenspel tussen Dr. Jekyll en Mr. Hyde
Eric de Kuyper
paperback/ gebrocheerd: € 7,50
Filmcriticus en schrijver van een autobiografische cyclus Eric de Kuyper is onlangs 75 jaar geworden. Ter gelegenheid daarvan verschijnen zijn fijnzinnige notities over acteren in Het samenspel tussen Dr. Jekyll en Mr. Hyde.


  de Volkskrant, Zomer Magazine Boeken - zaterdag 19 augustus 2017


Dag van vuur
Beppe Fenoglio
paperback/ gebrocheerd: € 18,90
Beppe Fenoglio tekent met zijn magastrale ingetogen stijl (familie) geschiedenissen op uit Piemonte in de jaren dertig. Het boek verscheen een paar maanden na de dood van de auteur en bevat zes verhalen die zich afspelen in de Langhe. Daar is Fenoglio geboren en dat decor is in veel van zijn werk en personages. Vrolijke geschiedenissen zijn het niet in de zes verhalen, maar het boek staat vol van zinnen die smaken als verrukkelijke kleine zoetigheden. Edwin Krijgsman


  de Volkskrant, Zomer magazine/Boeken - zaterdag 12 augustus 2017


Een grillige zomer
Vladislav Vančura
paperback/ gebrocheerd: € 16,00
Arjan Peters: Als dit verhaal ergens over gaat, is het balanceerkunst: een ieder moet zijn rol spelen, van de honkvaste burger tot de reizende kunstenmaker. Met vaste hand tekent Vancura zijn antihelden, die hun verbaliteit als een masker ophouden, teneinde ons niet hun droeve binnenkant te hoeven tonen. Dankzij vertaler Kees Mercks kunnen we alsnog kennismaken met de humor van deze begenadisde verteller.


  NRC, Cultuur/Boeken - vrijdag 4 augustus 2017


Ik hier jij daar
Ghayath Almadhoun et al.
paperback/ gebrocheerd: € 17,95
Meer dan een gezamelijk optreden was niet nodig om het werk van de Syrisch-Palestijnse dichter Almadhoun en oud Dichter des Vaderlands Vegter samen te brengen. Hieruit is de bundel 'Ik hier jijn daar' voortgekomen. Zeven gedichten van Almadhoun staan in het eerste deel. De anderen zijn van Vegter en die lijken na de niets ontziende lessen van Almadhoed frivool en gemoedelijk. Het contrast tussen haar werk en dat van Almadhoun is pijnlijk schril.