In het nieuws een selectie

Vrijwel dagelijks komen boeken in het nieuws. Hier een selectie, zo actueel mogelijk.
Suggesties voor deze rubriek graag per mail naar redactie at boekenroute punt nl, of via het contact formulier.

Klik op de titel of de voorkant van het boek om direct te bestellen.

  Nederlands Dagblad, Kunst - vrijdag 21 september 2018


De bouwgeschiedenis van de botter
Peter Dorleijn
gebonden: € 79,50
In 1998 verscheen een boek dat niet te recenseren was. Het Nederlands Dagblad besloot een journalist mee te sturen met de botter van Peter Dorleijn het IJsselmeer op. Het artikel is verdwenen, maar het boek ligt er 20 jaar later opnieuw. Hoeveel mensen kopen nou zo'n prijzig boek? De uitgever laat weten dat het eerste deel snel uitverkocht was en de herdruk in 2002 ook. Toen hij zag dat het boek op internet soms voor 2 á 300 euro van de hand gingen heeft hij een derde druk gemaakt.


  Trouw, religie - woensdag 12 september 2018


God en de moraal
Rochus Zuurmond
paperback/ gebrocheerd: € 19,95
'God en de moraal' is, volgens de recensent Marijke Laurense," een smakelijk kluifje voor theologisch en filosofisch geinteresseerde lezers die zich eens graag op een heel ander been willen laten zetten". 'God en de moraal' is het laatste deel van een drieluik. Eerste deel 'Niet te geloven' verscheen in 2010 en deel twee 'In hemelsnaam' in 2012.


  NRC, Cultuur/Nieuws - dinsdag 4 september 2018


1001 vrouwen in de 20ste eeuw
Els Kloek
gebonden: € 39,50
Koning Willem-Alexander opent 3 oktober de tentoonstelling 1001 vrouwen in de 20ste eeuw in het Amsterdam Museum. De koning neemt ook het gelijknamige boek in ontvangst van historica Els Kloek, waar de tentoonstelling op is gebaseerd. Hierin staan 1001 biografien van vrouwen die een bijzondere rol speelden in deze periode, een tijd waarin voor hen minder mogelijk was.


  de Volkskrant, Sir Edmund/Boeken - zaterdag 25 augustus 2018


Lyrisch drama | Лирические драмы
Aleksandr Blok
paperback/ gebrocheerd: € 21,50
Arjan Peters: Van de Russische dichter Aleksandr Blok zijn nu toneelstukken vertaald. Die zijn vertwijfelder en ironischer dan zijn melancholische gedichten. Wie met die gedichten bekend is, zal opkijken van de drie toneelstukken en de dialoog die Sander Brouwer heeft vertaald. Aan nuchtere elementen geen gebrek in Lyrisch drama.


  NRC, Boeken - vrijdag 24 augustus 2018


Willem IV
Fred Jagtenberg
gebonden: € 39,95
Atte Jongstra: Historicus Fred Jagtenberg beschrijft het overvolle leven van stadhouder Willem IV . Je leest het alsof je erbij bent en dat is een ultieme prestatie voor een historicus. Zijn stijl is kalm, uitgesproken helder en kleurrijk. Jagtenberg weet citaten virtuoos in zijn eigen woorden te incorporeren, heeft oog voor de kleine anekdotes en je krijgt een helder beeld van zowel Willem IV als diens tijd.


  NRC, Leven - zaterdag 28 juli 2018


IJsselmeergebied
Frits Palmboom
gebonden: € 29,50
Wie 'Nederland, waterland' zegt, heeft het niet alleen over de rivieren in Nederland, maar evengoed over het IJsselmeer. Voor de auteur Palmbook zijn dijken geen rechtlijnige elementen in het landschap, misschien wat saai, maar brengen ze 'het vlakke landschap tot leven'. Palmboom pleit ervoor het IJsselmeer tot een groot, samenhangend gebied te maken waar de bezoeker de ruimtelijkheid van ons waterlandschap kan ervaren.