Recht op wraak

Liquidaties in Nederland

Jack Kooistra

paperback/ gebrocheerd: € 22.00.
ISBN: 978-90-77948-25-5, geïllustreerd, 320 blz., April 2009
Gewicht: 670 gram.

Uitgever: Uitgeverij PENN.nl

co-auteur: Drs. Albert Oosthoek

trefwoorden: liquidaties, tweede wereld oorlog, oorlog, Jack Kooistra, oorlogsslachtoffers, liquidatie, Nederland, 1940-1945, represaille, recht, wraak, Oosthoek

Recht op wraak

In het schemergebied tussen recht en wraak werden in de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 mensen in Nederland omgebracht door het verzet. Militairen en bestuurders werden weloverwogen door het verzet geliquideerd omdat ze een gevaar vormden voor hun omgeving. Collaborateurs, onbetrouwbare verzetsmensen en gevaarlijke onderduikers vormden ook een doelwit. Anderen vielen om dubieuze redenen en zelfs misverstanden. En bij een aantal slachtoffers was woede en wraak het voornaamste motief.
Jack Kooistra, bekend verzamelaar van feiten en jager op oorlogsmisdadigers, beschrijft de achtergronden en de soms verschrikkelijke gevolgen. Een lijst met namen en beschrijvingen van de geliquideerden completeert dit historisch waardevolle werk.
Hij wordt hierin bijgestaan door drs. Albert Oosthoek uit Rotterdam, auteur van o.a. ‘De knokploeg Rotterdam-Zuid 1944-1945’.
Kooistra schreef eerder ‘Een laatste saluut’, ‘Strijders, onderdrukkers en bevrijders’ en ‘Laatste bericht’.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit NOT for our stats.